Hos os har julen indtil videre stået på sygdom, sygdom og sygdom med sygdom på. Det er tiden, hvor man er så presset at man lige får tilsnusket sig diverse sygdomme, der straks angriber ens immunforsvar, når det er aller lavest.

Men ikke desto mindre er julen en skøn tid, hvor man pludselig får presset en masse aftaler ind i sin allerede overfyldte kalender og hvor man mødes med sine kollegaer, venner og familie. Og det er ikke anderledes hos os. Det er egentligt lidt tosset at man ikke kan lave alle disse aftaler med folk i januar…? Og hvorfor bager vi ikke småkager i februar…? Eller samler hele familien i marts…? Men det er nu, julelys og hyggen er på sit højeste og derfor skal man også hygge med sine kære.

Jeg ser frem til en dejlig lang juleferie, der starter på fredag. Har en masse forestillinger om, hvad jeg skal nå her i juleferien, men ved allerede at jeg har ”tabt” på forhånd – for jeg når det ikke. Så derfor vil jeg skide det et stykke og acceptere at der ikke bliver gjort hovedrent i hjemmet, gardinerne bliver ikke vasket, rode-skuffen bliver ikke ryddet op og der er ikke tid eller lyst til de lange løbeture hver dag. BUM! Men til gengæld vil jeg slappe af og nyde jeg skal være sammen med mine venner og familie. Og for første gang (nogensinde) skal jeg holde jul uden min egen familie :-O Ved ikke hvordan man gør sådan noget, men ved heldigvis at jeg har en dejlig svigerfamilie, så er sikker på det bliver rigtig hyggeligt.

 

Når det så er sagt, har jeg været til foredrag med Nina fra pcoliv.dk – et helt i gennem fantastisk foredrag! Ikke nok med, at man møder kvinden bag pcoliv.dk, man møder også diætister (der rent faktisk ved hvad  PCO venlig kost er), og sidst men ikke mindst andre” PCO-kvinder” i øjenhøjde. Det var et rigtig spændende foredrag, hvor jeg fik ny viden, på trods af jeg har læst og erfaret rigtig meget om PCO. Og jeg vil varmt anbefale både pcoliv.dk samt hendes kurser/foredrag, som der kommer mange flere af næste år.

Jeg skrev efterfølgende til Nina, for at høre hende, om der var mulighed for at lave et foredrag om stress/stress håndtering for PCO-kvinder. Jeg føler jeg er ved at få styr på diæten og motionen (blev endnu klogere til foredraget), men mangler værktøjer til det psykiske plan. Når man sidder sammen med andre PCO-kvinder ved vi alle at vi har en sygdom og kamp, der skal kæmpes (resten af livet), men folk udefra er ikke klar over disse kampe – mest fordi man ikke kan ”se” vores sygdom og om ikke andet tænker folk (mænd!) nok at ”det er bare hormonelt!” Men det handler i bund og grund om, at vi for det første pludselig har en livstil- og kronisk sygdom vi skal acceptere og leve med resten af vores liv. Ikke desto mindre, skal vi forklare det til udenforstående og til sidst skal vi så tage hensyn til denne sygdom, i form af ændret (til tider omkostelig) diæt og motion fordi vi skal tage ansvar for vores eget liv.

Nina synes det lød spændende og jeg glæder mig til at høre udfaldet på denne forespørgsel.

 

Pemiii.dk ønsker jer alle en glædelig jul samt et godt nytår! Vi ses her på bloggen i 2014 med nye spændende historier.

Pemiii.dk ønsker god jul